Ajax A1 vernedert PSG, hattrick Van de Beek

In de Uefa Youth League, de jeugdversie van de Champions League waarin dezelfde ploegen tegen elkaar spelen als in het echte miljoenenbal, heeft Ajax A1 de leeftijdsgenoten van PSG A1 vernederd. Op De Toekomst werd het maar liefst 6-1! Donny van de Beek produceerde een hattrick.

Al vroeg in de wedstrijd zette Van de Beek Ajax op 1-0. Na een half uur spelen verdubbelde spits El Idrissi de score na een prachtige aanval. Vlak voor rust wist de spits ook de 3-0 te maken, wederom ging er een mooie aanval aan vooraf.

Na rust ging Ajax lekker door met waar het gebleven was. Tien minuten na de pauze maakte ook Van de Beek zijn tweede van de middag, en zeven minuten later wist de blonde middenvelder zelfs zijn derde te maken. PSG wist nog een eretreffer te maken, maar vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zette aanvoerder Jaïro Riedewald zelfs de 6-1 op het scorebord. Hij benutte een strafschop.

Zodoende is Ajax prima begonnen aan Uefa Youth League. Dat deed het team met de volgende opstelling:Groothuizen; Lartey, Mirani, Riedewald, Savastano; Van de Beek, El Mahdioui, Nouri; Muric, El Idrissi, Cerny.