De Boer tipt Veltman tijdens Twente-uit over 'zwarte band'

Bron: www.ajaxlife.nl

Het was leuk om te zien: Castaignos versus Veltman.© Proshots

Het valt misschien niet zo op nu Ajax stroef draait, maar met de prestaties van Joël Veltman is weinig mis. De nieuwe nummer drie doet aan puinruimen en kan er verder slechts het beste van hopen. Tijdens het uitduel met FC Twente verdiende hij naast een voldoende ook de zwarte band.

Veltman vocht vrij heftige persoonlijke duels uit met Luc Castaignos. De spits van beroep helpt FC Twente geregeld over dode punten heen, maar kreeg daar tegen Ajax niet de kans voor. Dat vertelt veel over het spel van de verdediger, die hem aardig in de tang had.

“Ik vond zelf dat ik best lekker speelde. Maar als team begonnen we slecht en waren we steeds een stapje te laat. We gaven niet thuis. We waren slordig, onnauwkeurig,” oordeelt Veltman tegenover De Persdienst.

De Ajacied zegt er zelf niet zo veel over, maar alsof de duels met Castaignos niet genoeg waren, moest Veltman achterin geregeld ingrijpen omdat Niklas Moisander er een beetje puinhoop van maakte. De aanvoerder zit niet in een beste fase en dat betekent overwerk voor Veltman.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16376

Gegevens