Jong Ajax geeft wedstrijd weer in slotfase weg

Zivkovic speelde vooral de eerste helft goed.© ProShots

Jong Ajax heeft weer in de laatste minuten van de wedstrijd een voorsprong weggegeven. Dit keer was het Jong PSV dat profiteerde. Ajax was de gehele wedstrijd beter, maar wist het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Daardoor kreeg PSV zes minuten voor tijd de kans om de 1-1 binnen te koppen.

De Jong Ajacieden waren vooral in de eerste helft heer en meester. Na vijf minuten werd het gevaarlijk via de hardwerkende Richairo Zivkovic. De spits kreeg de bal in de diepte, werd geduwd en wilde een penalty. Scheidsrechter Erwin Blank gaf in woord en gebaar aan – zoals dat in scheidsrechterstermen heet – dat hij er doorgespeeld moest worden. Dat tot woede van Zivkovic en de goedgevulde Bob Haarmstribune.

Ondertussen deed Ajax wat de scheidsrechter vroeg: doorgaan. Met het spel maken om precies te zijn, want PSV zakte vooral in. In de tiende minuut was het bijna raak. Mike van der Hoorn, die vooral de eerste helft met passjes strooide, stuurde Sheraldo Becker diep. Hij omspeelde de keeper, maar schoof de bal vervolgens op de paal.