De Boer: 'Goede wedstrijd gespeeld'

De Boer zag Ajax een aantal goede kansen krijgen maar de Amsterdammers kwamen niet tot scoren. 'De eerste helft was het een echte wedstrijd. We hebben goede kansen gehad, maar de mogelijkheid laten liggen om op voorsprong te komen. We hebben goed gespeeld en het is jammer dat we onszelf niet beloond hebben.In de eerste helft ging alles goed, we durfden ook echt naar voren te spelen en er werd goed druk gezet. Barcelona kwam er niet aan toe, daar ben ik heel tevreden over', aldus de trainer.

Ondanks de uitschakeling in de Champions League ziet de Ajax-trainer echter genoeg positieve punten. 'In de rust heb ik gezegd dat ze dit vol moesten houden en de juiste momenten moesten kiezen om druk te zetten. Barcelona begon echter goed aan de tweede helft. Jammer dat die kans voor Milik er niet in zat. En toen de rode kaart voor Veltman en viel de 0-2.Nu moeten we dit goede spel meenemen naar de wedstrijd van zondag, tegen Cambuur. Zoals we in de eerste helft speelden moeten we tegen iedere tegenstander spelen. Het is jammer dat we uitgeschakeld zijn maar we zaten bij twee wereldploegen in de groep en hebben laten zien aardig mee te kunnen komen.'