Milik voelt zelfvertrouwen toenemen na twee goals

Bron: www.ajaxlife.nl

Hoi, Milik! We noteren weer twee doelpunten, hoor.© Ajax Images

De spits die bij Ajax nu nog rondloopt met nummer negen, lijkt de minste toekomst te hebben. Die andere twee spitsen, Arek Milik en Richairo Zivkovic, beginnen juist steeds vaker doel te treffen. Goed voor het zelfvertrouwen, aldus Milik.

De Pool mocht tegen SC Cambuur in de basis beginnen omdat hij een betere 'kunstgrasvoetballer' is dan concurrent Kolbeinn Sigthórsson (24), die de laatste tijd een ongelukkige indruk maakt. Milik beschaamde het vertrouwen van Frank de Boer niet en haalde twee maal de trekker over.

Het eerste doelpunt van Milik was het knapst. Lange bal, rennen, uithalen, hangen! “Ik zorgde alleen maar dat ik naar het doel kon lopen. Toen keek ik waar de keeper stond en schoot ik raak,” aldus de kunstgrasspits. “Deze twee goals zijn goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Na een woordenwisseling met Sigthórsson zinspeelde De Boer op meer speeltijd voor Milik (20), die ook in de eredivisie nu een doelpunt meer heeft dan de IJslander. Vijf om vier. “Ik hoop dat ik vaker in de basis mag beginnen,” trapt de aanvaller een open deur in.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16505