Ajax A1 klopt feyenoord in rotterdam, Ook C1 wint van feyenoord

Ajax A1 is 2015 uitstekend begonnen. De A-junioren wonnen de mini-Klassieker tegen feyenoord in rotterdam met 1-2. Donny van de Beek en Zakaria El Azzouzi scoorden namens Ajax. Eerder op de dag had ook de C1 van Ajax al van feyenoord gewonnen: 4-0.

De openingsgoal van Van de Beek op het drassige veld, viel na een half uur spelen. Mede dankzij keeper Stan van Bladeren hield Ajax die voorsprong vast. Halverwege de tweede helft leek Zakaria El Azzouzi de wedstrijd voor Ajax te beslissen. De in rotterdam geboren aanvaller tekende voor de 0-2. Vier minuten later bracht feyenoorder Jari Schuurman de thuisploeg echter weer in de race: 1-2.

Trainer Gery Vink: ,,Eigenlijk had het na rust 0-4 of 0-5 moeten staan. We gaven op sommige momenten echt een galavoorstelling weg. Maar doordat we verzuimden om meer te scoren, kon Feyenoord iets terugdoen. Daardoor kroop er toch iets van angst in de ploeg. Het zorgde ervoor dat we uiteindelijk de volle 90 minuten op onze hoede moesten blijven. Het is knap hoe we de wedstrijd vervolgens zonder verdere schade hebben uitgespeeld.”