De Boer: ‘Het leek alsof spelers er doorheen zaten’

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer heeft genoeg om zich over te beklagen.© Pro Shots

Frank de Boer zag zijn ploeg moeizaam winnen van FC Groningen (2-0). De kampioenenmaker erkende dat het spel niet goed was en dat de bezoekers zeker een puntje hadden verdiend.

Het was een venijnig zinnetje van FC Groningentrainer Erwin van de Looi, na een opsomming van alle zaken die zijn elftal tegen Ajax goed had uitgevoerd. “Dan krijg je een counter tegen in de Arena. 2-0 klinkt als appeltje-eitje, maar iedereen die de wedstrijd heeft gezien weet dat het anders is.”

De Boer kwam er in zijn analyse nog even op terug en bevestigde dat Ajax na de thee aan countervoetbal deed. “En dat is niet direct ons type voetbal, natuurlijk. We kregen geen grip meer op Groningen. Daar moet ik Groningen de complimenten voor geven."

"Al moet ik ook zeggen dat ze maar een grote kans kregen, via Antonia. Dat was een mooie aanval. We zijn tevreden met de 2-0 en het feit dat we de nul hebben gehouden. We weten allemaal dat het beter moet, maar dit is een goede start om de tweede seizoenshelft mee te beginnen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16878