Polletje helpt Ajax tegen Go Ahead Eagles aan drie punten

Bron: www.ajaxlife.nl

El Ghazi opende de score, maar Ajax had een polletje nodig om te winnen.© Pro Shots

Op miraculeuze wijze heeft Ajax drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles: 1-2. Was scheidsrechter Pol van Boekel de gebeten hond na Ajax – AZ, in de Adelaarshorst redde een polletje de Ajacieden.

Het was weer even schuiven geblazen voor De Boer. Aanvoerder Moisander was geschorst en Serero nog steeds niet fit. De trainer besloot Klaassen op zes te zetten, met voor hem Sinkgraven en Bazoer. Viergever nam de plek centraal achterin over.

Het duurde even voordat Ajax in de nieuwe formatie warm was gedraaid. Het eerste kwartier was voor Go Ahead Eagles, dat in korte tijd drie corners bij elkaar sprokkelde. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Rijsdijk kopte na zestien minuten de bal in de handen van Cillessen.

Daarna brak een periode aan waarin Ajax gevaarlijk werd, met El Ghazi en Kishna als meest dreigende spelers. In de negentiende minuut werd Kishna op links de diepte ingestuurd door Schöne, zijn schot/voorzet kwam via Van der Hart bij de tweede paal bij El Ghazi terecht. Hij schoot in het zijnet.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16998