Ajax verspeelt punten na weer een slechte tweede helft

Tsja...© Pro Shots

Ajax heeft voor de vierde keer sinds de winterstop punten verspeeld. Dat in acht wedstrijden. In Tilburg bleef Ajax steken op 1-1, al mocht het aan het eind van de wedstrijd vooral blij zijn met een punt.

Na 37 minuten komt Ajax op 0-1. Eerst Riechedly Bazoer en vervolgens Lasse Schöne tikken de bal in één keer door en zetten zo Arek Milik voor de keeper. De spits schiet vervolgens via een Willem II-been binnen.

Daarmee noemen we ook gelijk zo'n beetje het enige hoogtepunt van de eerste helft. Het is allemaal niet best. Ja, de grootste kansen zijn ook voor het doelpunt voor Ajax. Anwar el Ghazi schiet op de paal, Schöne mist alleen voor de keeper Kostas Lamprou en Ricardo van Rhijn komt net wat kracht tekort als hij voor het doel opduikt.

De thuisploeg zet daar in de eerste 45 minuten weinig tegenover. Hoe anders is dat aan het begin van de tweede helft. Invaller en ex-Ajacied Terrel Ondaan zorgt koud op het veld met een mooie omhaal bijna voor de 1-1. De bal gaat net naast.