Ajax maakt door puntenverlies strijd om plek twee spannend

De 0-1 in de maak: weer leek een eigen doelpunt Ajax te helpen.© Pro Shots

Het is maar goed dat Frank de Boer nog een jaar bij Ajax blijft. Zo heeft hij volgend jaar nog een kans om in Utrecht eens een competitiewedstrijd te winnen. Het lukte Ajax vanmiddag weer niet: 1-1.

Ajax miste in Utrecht Milik. De Pool raakte tijdens de interlandperiode geblesseerd aan zijn knie, en werd in De Galgenwaard vervangen door Sigthórsson. Viergever was wel fit genoeg om te beginnen.

FC Utrecht begon in het duel van het jaar voor de Domstedelingen fel en kreeg via aanvoerder Janssen de eerste kans van de wedstrijd. Hij kon echter niet uithalen, nadat hij bij een struikelpartij Cillessen was gepasseerd.

Ajax stelde daar in de eerste helft schoten van Serero (redding Ruiter) en Van Rhijn (een rolletje met links en een schot voorlangs) tegenover. Vlak voor rust raakte Schöne uit een vrije trap de lat.

In het begin van de tweede helft kwam Ajax alsnog op voorsprong. Na doorkoppen van Klaassen tikte Utrechtverdediger Leeuwin de bal achter zijn eigen doelman. Het was alweer het vijfde eigen doelpunt in het voordeel van Ajax dit seizoen.