Ling: “Emotieaankopen maken voetbal Ajax niet beter”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Er zijn bij Ajax twee kampen: de jeugdopleiding met Wim Jonk en Ruben Jongkind vs. het eerste elftal vertegenwoordigd door Frank de Boer, Marc Overmars en Dennis Bergkamp. Het botst omdat Jonk c.s. de lijn Cruijff volgt en De Boer c.s. juist niet. Ling weet wel welk kamp gelijk heeft.

“Dat er nu verwijdering is ontstaan, komt omdat de directie niet de verantwoordelijkheid neemt, maar in de praktijk juist tegen die visie handelt”, zegt Tscheu La Ling tegen het Algemeen Dagblad. Ling: “In plaats van doorpakken stokt het nu. Ajax zou zelf opleiden, voor aankopen zou alleen ruimte zijn als het zichtbaar een directe versterking is. Kijk naar ‘emotieaankopen’ als Duarte, Van der Hoorn (foto), Hoesen, Viergever en Sighthórsson. Ze hebben het voetbal niet beter gemaakt. Opportunisme en emoties regeren en dat kan nooit de bedoeling zijn. Nationaal heeft Ajax het met vier kampioenschappen goed gedaan, maar is de club verder gekomen in Europa?”

Forum: De Technische Staf & Het Bestuur

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/04/09/ling-emotieaankopen-maken-voetbal-ajax-niet-beter/