Ajax Vrouwen komen pas in tweede helft op stoom

De Ajax Vrouwen sluiten voor eigen publiek winnend af.© Sjoerd Tullenaar

De Ajax Vrouwen hebben hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen omgezet in een overwinning. Er werd met 3-0 gewonnen van middenmoter Lierse SK. Het trio doelpunten viel pas in de tweede helft.

Het veldspel oogde in de eerste helft vrij slordig en daar kwam het uitvallen van Claudia van den Heiligenberg nog eens bovenop. Van den Heiligenberg werd al na tien minuten gewisseld met een knieblessure. Hopelijk valt het mee, ook omdat ze is opgenomen in de voorselectie richting WK.

Zonder Van den Heiligenberg creëerden de Ajax Vrouwen wel kansen, maar doelpunten bleven uit. Treffers vielen pas na rust te noteren. Chantal de Ridder profiteerde van een foutje van de Lierse-doelvrouw en doorbrak daarmee na een uur spelen het evenwicht.

De Ridder deed tussen de zestigste en zeventigste minuut sowieso van zich spreken. De spits verzorgde ook de 2-0 en leverde de assist bij de 3-0, die op naam kwam van Inessa Kaagman. De driepunter was daarmee over de streep getrokken, al konden de Ajax Vrouwen niet meer tegenhouden dat FC Twente Nederlands kampioen werd.