Veltman valt af voor interland met Letland

Bron: www.ajaxshowtime.com

Joël Veltman is afgevallen voor de interland van aanstaande vrijdag tegen Letland. De verdediger van Ajax heeft bondscoach Guus Hiddink er niet van weten te overtuigen dat hij de defensie van Oranje kan versterken in het belangrijke EK-kwalificatieduel. Ook Tjaronn Chery en Davy Pröpper mogen naar huis.

Veltman moest met de pest in zijn lijf toezien hoe de viermansdefensie voor Jasper Cillessen afgelopen vrijdag tegen de Verenigde Staten nog liefst vier doelpunten weggaf. Daley Blind, Bruno Martins Indi, Jeffrey Bruma en Daryl Janmaat (die na rust werd vervangen door Gregory van der Wiel) maakten niet bepaald reclame voor het vak van topverdedigen. 

Toch mag Veltman dus naar huis, hetgeen erop duidt dat hij duidelijk achter bijvoorbeeld directe concurrent Bruma staat in de pikorde van Hiddink. De druk op de bondscoach neemt steeds meer toe, waardoor Oranje er bijzonder veel aan gelegen is het duel met Letland winnend af te sluiten. Temeer omdat de achterstand op IJsland (vijf punten) en Tsjechië (zes punten) steeds verder oploopt. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/88258/veltman-valt-af-voor-interland-met-letland