Ajax krijgt Europacupplaquette van de Uefa

Bron: www.ajaxlife.nl

Sar is maar al te bekend met de cup met de grote oren.© Ajax Images

Edwin van der Sar was zaterdag aanwezig bij de finale van de Champions League. En hij keerde niet met lege handen terug. De directeur marketing kreeg een mooie plaquette uitgereikt omdat Ajax vier keer terug te vinden is op de erelijst van het toernooi.

Van der Sar reisde niet alleen af naar Berlijn om naar de finale te kijken, maar ook om een potje te keepen. 'Sar' verdedigde het doel bij de 'Ultimate Champions Match', waar oud-spelers van FC Barcelona en Juventus en de nodige All Stars aan deelnamen.

Rond zo'n wedstrijd en de grote finale, die door Barcelona met 3-1 werd gewonnen, horen allerlei plichtplegingen, maar in dit geval had de Ajacied best toffe extra bagage in te checken op de terugweg.

Van der Sar ontving uit handen van Uefa-baas Michel Platini een plaquette met de handgeschreven regels van het allereerste toernooi om de Europacup 1, dat in 1955 werd gespeeld. De plaquette werd overhandigd aan alle winnaars in de geschiedenis van het toernooi, dat zijn zestigste finale beleefde.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17636