Quote: Spelers Ajax hadden transfervrij mogen vertrekken bij beursgang

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax besloot in 1998 naar de beurs te gaan en dat had achteraf gezien nog voor hele rare situaties kunnen zorgen bij de club. Dat blijkt uit de uitspraak van de rechtbank van afgelopen mei in de langlopende zaak tussen Ajax en oud-spits Shota Arveladze.

Ajax ging over van een vereniging naar een naamloze vennootschap en bij een dergelijke overgang mag een werknemer weigeren mee te gaan, dus met andere woorden hadden de spelers van Ajax op dat moment kunnen beslissen dat zij transfervrij de Arena waren uitgelopen. De zaak kwam aan het licht tijdens de rechtszaak die Ajax had aangespannen tegen Arveladze. De Georgiër kwam in 1997 naar de Eredivisie waarna Ajax miljoenen overmaakte naar Arveladzes oude club Dinamo Tblisi. De belastingdienst was echter van mening dat er betalingen hadden plaatsgevonden aan Arveladze die onder het nettoloon vielen waardoor er nog belasting over moest worden betaald. Ajax kreeg hierop een naheffing van 1,2 miljoen die het wou verhalen op Arveladze. De rechtbank oordeelde anders en stelde Arveladze in het gelijk.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/06/12/quote-spelers-ajax-hadden-transfervrij-mogen-vertrekken-bij-beursgang/