Buitenspelers zijn op dus Cerny zit bij de selectie

Bron: www.ajaxlife.nl

Even kennis maken: dit is Cerny! © Pro Shots

Er was vorige week weinig aan de hand, maar Viktor Fischer mist ook de tweede competitiewedstrijd van Ajax. De Deen doet maandag een helftje mee met Jong Ajax tegen Helmond Sport, net als Amin Younes, waardoor Vaclav Cerny bij de selectie is gehaald.

Cerny is een vrolijk kereltje, dat nog maar zeventien jaar jong is, en vorige week zijn eerste proefdoelpunt maakte. Hij nam het met Jong Ajax op tegen Achilles'29. Ondanks die treffer van de Tsjech ging Jong Ajax met 2-1 de boot in.

Wie weet dat Cerny zaterdag wel zijn eerste profzege kan laten aantekenen. Vanwege het afhaken van Fischer en Younes mag Cerny zich in de Amsterdam Arena melden voor zijn eerste, echte optreden met het eerste elftal. Ajax treedt zaterdag aan tegen Willem II.

“Vaclav is een echte buitenspeler en leergierig bovendien,” reageert De Boer tegenover onder meer Ajax Life op het selecteren van Cerny. “Een jongen als Cerny weet waar hij staat en kent zijn plek, net als Donny van de Beek trouwens. Of ik van plan ben hem te laten debuteren? We foebele niet om de liefdadigheid.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18023