Jong Ajax komt niet verder dan een punt

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax is er maandagavond niet in geslaagd de eerste drie punten van het seizoen te pakken. Na de nederlaag tegen Achilles '29 in de eerste speelronde van de Jupiler League bleef het op De Toekomst tegen Helmond Sport bij 1-1. 

De beloftenploeg leek meer op een B-elftal van de A-selectie met onder meer Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn en Yaya Sanogo in de basis. Na een enorme kans voor Helmond Sport na een fout van Leeroy Owusu stond de ervaren ploeg echter bijna snel met 0-1 achter. Na een matige openingsfase kroop Ajax daarna wel degelijk wat uit zijn schulp en kansen volgden via Robert Muric en Viktor Fischer.

Jong Ajax werd beter, achterin werd er eerder vooruit gevoetbald en Donny van de Beek was op het middenrif dwingend aanwezig. De 1-0 van Muric kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. De Kroaat begon weliswaar wat slordig, maar hij maakte dat met een loei in de kruising van twintig meter meer dan goed. Na die goal bleven er kansjes komen, maar na een half uur voetbal zakte Jong Ajax plots wat terug. Van der Hoorn moest er ook nog eens vanaf met een knieblessure.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/89597/jong-ajax-komt-niet-verder-dan-een-punt