Middenmoot UEFA-lijst dreigt voor falende Nederlandse clubs

Bron: www.vi.nl

De Nederlandse clubs moesten dit seizoen punten pakken om een terugval naar de zestiende plaats op de UEFA-coëfficiëntenranglijst te voorkomen, maar vooralsnog is de concurrentie alleen maar verder weggelopen.

Op basis van de huidige stand van zaken begint Nederland volgend jaar als nummer zestien aan het seizoen van de waarheid. Als die positie ook aan het einde van 2016/17 nog in ons bezit is, begint de kampioen van de Eredivisie in 2018 in de tweede voorronde van de Champions League. Alleen landen die twaalfde of hoger staan krijgen een rechtstreeks ticket. De landen daaronder wacht de derde voorronde.

Nederland, nu nog tiende, moet dus liefst vier van de zes landen voorblijven die ons volgend jaar passeren. Vooralsnog wijst niets erop dat AZ, Ajax, FC Groningen en PSV daarin gaan slagen. Sinds de start van de play-offs, toen de concurrentie veel clubs verloor, behaalden alleen het al uitgevoetbalde Roemenië en Kroatië, dat nog maar één club in de race heeft, minder punten (zie tabel).

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/middenmoot-uefalijst-dreigt-voor-falende-nederlandse-clubs.htm