Rapport Ling openbaar gemaakt door De Telegraaf

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De Telegraaf heeft deze ochtend Het Rapport Ling online gezet. Het rapport bevat enkele pijnlijke conclusies en het is wel duidelijk dat het rapport niet via Ajax is gelekt.

Enkele conclusies zijn: “Binnen het Technisch Hart is sprake van onprofessionele besluitvorming. Er is geen vastlegging van vergaderingen, acties, besluiten en onderbouwingen. De belangrijkste technische zaken, zoals speelwijze, transferbeleid, trainingsinhoud, doorstroming, individuele spelers, etc. worden niet tot nauwelijks besproken in het TH,”

Naast het stuitende amateurisme is er ook een gebrek aan communicatie, stelt Ling. Die kritiek richt zich vooral aan het adres van Bergkamp. “Er is weinig contact tussen de twee belangrijkste voetbalpersonen binnen Ajax: de hoofdtrainer en het hoofd jeugdopleiding. De verbinding ontbreekt. Een mogelijk verbindende rol door Bergkamp wordt niet ingevuld. Vertrouwensbanden zijn geschaad binnen het TH.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/11/13/rapport-ling-openbaar-gemaakt-door-de-telegraaf/