De Boer laakt critici en jammert weer over ‘bussen rond de zestien’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ook Frank de Boer heeft wel degelijk gemerkt dat er bij een deel van de fans onvrede leefde over de speelwijze van Ajax voor de winterstop. De club eindigde de eerste seizoenshelft weliswaar als koploper, maar het spel was veelal niet om aan te gluren. De Boer zegt dat de kritiek hem niet frustreert. “Maar het is wel duidelijk dat mensen elkaar napraten”, zo zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

De Boer ziet kennelijk het zichzelf ingraven rond de eigen zestien van clubs tegen topclubs als iets dat pas het laatste half jaar de kop op duikt. Volgens hem hebben de critici zelf nooit tegen een team hebben gespeeld dat, daar komt ie weer; ‘twee spelersbussen parkeert rond de zestien’. “Dan lijkt het of je een laag tempo hanteert, maar het is verdomd lastig om daartegen te spelen. Desondanks hebben we de meeste goals gemaakt, de minste tegentreffers geïncasseerd en staan we bovenaan”, aldus De Boer die als voormalig speler van Ajax en Barcelona toch al langer bekend zou moeten zijn met tegenstanders die geen open huis wensen te houden. Als je genoeg kwaliteit bezit speel je daar namelijk wèl doorheen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/01/09/de-boer-laakt-critici-en-jammert-weer-over-bussen-rond-de-zestien/

Gegevens