'Bazoer grootste Nederlandse talent, Zivko boven Riedewald'

Bron: www.ajaxlife.nl

Als je kijkt naar dit seizoen zou je Riedewald boven Zivkovic verwachten. © Pro Shots

De grootste talenten van het land? Die voetballen bij Ajax. Dat vinden wij tenminste. Maar wij zijn misschien wat bevooroordeeld, dus is het interessant om te kijken hoe ze er in het buitenland over denken. En wat blijkt: volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport heeft Ajax inderdaad de grootste Nederlandse talenten onder contract staan.

In de door de roze krant samengestelde top 50 van grootste talenten is Riechedly Bazoer de hoogstgeplaatste Nederlander. De middenvelder staat op plaats 21. “Het is Rijkaard, dertig jaar later,” schrijft Gazzetta over Bazoer.

“Hij is erg compleet: fysiek sterk, kan voor de verdediging spelen, maar weet hoe hij moet scoren.” Dan te bedenken dat wij met z’n allen vinden hij aan zijn scorend vermogen moet werken.

Richairo Zivkovic volgt op de 25ste plaats. Dat is bijzonder te noemen, omdat de door Ajax verhuurde spits bij Willem II niet speelt. Het is de Italianen niet ontgaan dat het dit seizoen niet lekker loopt. “Het gaat zo, zo bij Willem II,” staat bij Zivkovic.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19134