Teams Riedewald en Milik winnen eerste editie Fifa-toernooi

Bron: www.ajaxlife.nl

Een potje Fifa spelen met je Ajaxhelden is gaaf. © Pro Shots

Ajacieden die onderling een potje kunnen voetballen in de Amsterdam Arena, dat is een bekend concept. Alleen pakten we het zaterdag iets anders aan. De Ajaxsupporters speelden niet op het veld – dat komt later dit seizoen – maar op een Playstation: het Fifa 16-toernooi.

Ruim honderd leden van Ajax Jonge Schare namen het in de Wenen ’95-zaal op tegen elkaar. De deelnemers konden zich via de poulfase en knock-outrondes plaatsen voor een van de vier finales.

De winnaars van die finales kregen een wel heel bijzondere prijs: ze mochten samen met een Ajaxspeler een potje Fifa spelen. De vier beste gamers van het toernooi werden gekoppeld aan Jairo Riedewald, Kenny Tete, Riechedly Bazoer en Arek Milik – deze week nog een van de spelers in het Fifateam van de week.

Team Riedewald met Mike van Wezel nam het in het eerste potje op tegen Team Tete met Tobias Droomers. Tete had het vanaf het begin lastig met de instelling van de controller. Het was dan ook geen verrassing dat Riedewald en Van Wezel er met de overwinning vandoor gingen: 1-0

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19379