Spits Bulykin zet definitief punt achter zijn loopbaan

Bron: www.ajaxlife.nl

Bulykin veroverde met Ajax in 2012 de schaal. © Pro Shots

Dmitry Bulykin kon al een tijdje geen nieuwe club vinden en heeft besloten een punt achter zijn loopbaan te zetten. De nu 36-jarige centrumspits diende in zijn loopbaan vele clubs, waaronder Ajax, en schopte het zelfs tot het Russische nationale elftal.

“Amsterdam, Bulykin,” was een gevleugelde uitspraak op de tribunes als de Rus mocht invallen. Het gebeurde zelden dat de aanvaller in de basis stond, maar hij was als tweede spits een welkome toevoeging op de selectie tijdens seizoen 2011/2012.

Bulykin was negen keer trefzeker voor Ajax, verdeeld over negentien wedstrijden. We kunnen ons een belangrijke gelijkmaker herinneren tijdens PSV-uit en een wonderlijk doelpunt tijdens de klassieker, die in De Kuip werd gespeeld. Een paar maanden later was de schaal binnen.

De Rus kwam bij Ajax in beeld nadat hij een superseizoen had gedraaid met ADO Den Haag. ADO ging mede dankzij 22 goals van Bulykin Europa in, terwijl hij zelf voor een transfer koos naar de Nederlandse top. Bulykin speelde in Nederland ook nog voor FC Twente.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19537