‘Ajax krijgt een straf, die de bond zelf niet kan controleren’

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax kreeg gisteren de straf te horen van de aanklager van de KNVB. 10.000 euro boete en de vakken 424 en 425 moeten leeg blijven. Dit vooral vanwege de opgehangen Vermeer-pop bij Ajax – Feyenoord. Volgens de ochtendkrant De Telegraaf is deze straf te omzeilen.

“De aanklager betaald voetbal lijkt weinig te hebben geleerd van de straf die hij FC Utrecht voorstelde (een lege Bunnik-side) en door de domstedelingen werd omzeild. Ook Ajax kreeg een voorstel met haken en ogen”, aldus De Telegraaf. Ironisch genoeg kunnen de Ajax-fans van de gestrafte Vak 410 via het uitvak de straf omzeilen. “Omdat Feyenoord al jaren geen supporters mag meenemen naar Amsterdam gaan de kaarten van het uitvak in de verkoop voor Ajax-supporters.” Via bevriende fans met een clubkaart kunnen de Ajax-fans van Vak 410 de Klassieker dan alsnog bijwonen. “Ajax moet dat zien te voorkomen, maar de kans lijkt groot dat de KNVB een straf oplegt, die de bond zelf niet kan controleren”, is de eindconclusie van ‘de krant van wakker Nederland’.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/04/08/ajax-krijgt-een-straf-oplegt-die-de-bond-zelf-niet-kan-controleren/

Gegevens