Swansea doet officieel bod op Van der Hoorn

Bron: ajaxfanzone.nl

Swansea City onderneemt een serieuze poging om Mike van der Hoorn (23) over te nemen van Ajax, zo meldt De Telegraaf vanochtend. De club uit Wales bracht een officieel bod uit op de centrale verdediger, die een overgang naar de Premier League wel zou zien zitten.

Ajax verlangt voor Van der Hoorn 2,5 miljoen euro, een bedrag dat door middel van (prestatie)bonussen en een percentage doorverkoop nog flink kan oplopen. Ajax nam hem in de zomer van 2013 voor naar verluidt iets minder dan vier miljoen euro over van FC Utrecht.

Van der Hoorn moest lange tijd genoegen nemen met een plek op de reservebank achter vaste waarde Joël Veltman, maar kreeg door de blessure van Kenny Tete dit seizoen zijn kans en deed dit zeer verdienstelijk.

Ajax begreep Van der Hoorns wens om ondanks zijn tot de zomer van 2017 lopende contract te vertrekken en stemde in met een transfer. Al was dat mede ingegeven door het feit dat alleen nu en komende winter nog iets aan hem kan worden verdiend. Met de Colombiaan Davinson Sanchez heeft Ajax zijn vervanger al in huis gehaald.

Bron: De Telegraaf

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/06/21/swansea-doet-officieel-bod-op-van-der-hoorn/