“Hangt ervan af of we specifieke ‘6’ hebben, weet ik nog niet”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Peter Bosz is er nog niet over uit of hij volgend seizoen met de punt naar voren (’10’) of met de punt naar achteren (‘6’) gaat spelen. Dat geeft hij aan voor de camera van Ajax TV. “Het zou kunnen dat ik ook met Klaassen op ‘tien’ ga spelen. We zijn natuurlijk nu nog naar de spelers aan het kijken en ze nog beter leren kennen, maar het is zeker een mogelijkheid.”

“Het heeft ook te maken met of je een echte ‘zes’ hebt”, vervolgt Bosz. “We hebben in ieder geval spelers die van box tot box kunnen spelen. Davy (Klaassen, red.) kan dat zelf, Gudelj kan dat, maar ook Daley Sinkgraven en Donny van de Beek kunnen dat. Bazoer kan dat ook heel goed trouwens. We hebben dus heel veel jongens die kunnen lopen. Maar een echt specifieke ‘zes’… We zijn nog aan het kijken of iemand ook echt op die specifieke positie kan spelen. Kan dat, dan kun je met twee lopers spelen. Kan dat niet, dan zul je toch met een ‘tien’ gaan spelen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/07/08/bosz-tien-zes-hangt-ervan-af-specifieke-zes-selectie-hebben-weet-ik-nog-niet/