Oranje doet zichzelf tekort tegen Zweden

Het Nederlands elftal heeft dinsdag niet gekregen waar het recht op had: tegen Zweden werd met 1-1 gelijkgespeeld, ondanks legio kansen aan Nederlandse zijde. Marcus Berg scoorde voor rust namens de thuisploeg, waarna Wesley Sneijder en Bas Dost voor Nederland scoorden. De goal van laatstgenoemde werd echter onterecht afgekeurd.

Oranje begon prima aan het eerste WK-kwalificatieduel en kreeg zodoende de meeste kansen in de beginfase van de wedstrijd. Ajacied Davy Klaassen, die in de basis begon, kreeg een goede kopkans, maar zijn bal miste richting om de Zweedse goalie te verslaan. Het eerste wapenfeit van Zweden was een pegel van Forsberg, die de ietwat onzeker ogende Jeroen Zoet wel weg wist te werken.

Vervolgens waren er op een schot van Sneijder na niet veel kansen te noemen voor rust, maar toch ging Oranje met een 1-0 achterstand de kleedkamer in. Na een persoonlijke fout van Kevin Strootman kon Berg de openingstreffer voor zijn rekening nemen.