Jong Ajax verliest in Maastricht, debuut Kluivert

Jong Ajax heeft vrijdagavond een jammerlijke nederlaag geleden in Maastricht bij MVV. De thuisploeg was fysiek en agressief waar het team van Marcel Keizer moeite mee had. Het debuut van Justin Kluivert in het betaalde voetbal was het enige hoogtepunt: 1-0.

Jong Ajax had het de eerste helft moeilijk met een sterk MVV Maastricht. De thuisploeg was duidelijk van een ander kaliber dan Achilles 29' maandagavond. Ze speelden met het mes tussen de tanden, maar Jong Ajax liet af en toe goed technisch en verzorgd voetbal zien.

MVV kreeg kansen via Verheidt, die na een geblokte uittrap van de van blessureleed teruggekeerde Leeuwenburgh de bal er bijna er in zag gaan, maar het mocht niet zo zijn. Vince Gino Dekker en Abdelhak Nouri misten kansen voor Jong Ajax. Er werd echter niet gescoord in de eerste helft.

De tweede helft was ongeveer hetzelfde verhaal. MVV was fysiek sterker en speelde agressief. Jong Ajax had het meeste balbezit maar kwam tot weinig kansen. MVV kwam zelfs op voorsprong na een slechte defensieve omschakeling van Jong Ajax. Onder meer een matig spelende Vaclav Cerny stopte met lopen, waarna er vanaf links werd binnengeschoten.