Bosz ziet Ajax winnen in wedstrijd met twee gezichten

Bron: www.ajaxlife.nl

Bosz vindt de wissel van Schöne niet meer dan logisch. © Pro Shots

Met zes punten uit twee duels is Peter Bosz tevreden over de start van zijn ploeg in de Europa League. Ondanks de zege op Standard Luik (1-0) zag de trainer in de tweede helft een matig Ajax.

Het verschil tussen de eerste en tweede helft was tegen Standard Luik opmerkelijk. In de eerste helft had Ajax de wedstrijd al kunnen of moeten beslissen, uiteindelijk werd het opnieuw een wedstrijd waarin ook Bosz niet rustig achterover op zijn trainersstoel kon zitten.

“In de eerste helft hadden we de controle vanuit balbezit. We speelden redelijk, creëerden kansen en de tegenstander lieten we achter de bal aan hollen. Vlak voor rust hadden we de 2-0 moeten maken," aldus Bosz tijdens de persbabbel.

Hij vervolgt: “In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Dat kwam enerzijds door onze voorsprong. Anderzijds wilden zij gelijk maken en gingen druk zetten. Daardoor raakten wij de bal sneller kwijt. Op die momenten moeten we rustiger in balbezit zijn. Ook al worden we onder druk gezet, dan moeten we de bal alsnog kunnen laten rond gaan.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20502