Pover Ajax laat feyenoord uiteindelijk nog ontsnappen: 1-1

De eerste klassieker van het seizoen is zondag na negentig spannende minuten in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Ajax leek de overwinning te stelen in De Kuip, maar dankzij een late treffer van Dirk Kuyt moesten beide aartsrivalen het doen met een remise.

Ajax mocht in de eerste helft van geluk spreken dat het met een 0-0 stand de rust in ging. Feyenoord kreeg in de eerste helft een aantal grote kansen, maar keer op keer ontbrak de scherpte die nodig was om het net te vinden. Zo mocht Bilal Basacikoglu helemaal alleen op het doel van André Onana afstormen na slecht verdedigen van Daley Sinkgraven, Onana wist de zwakke inzet van Basacikoglu echter te pareren.

Ook Eric Botteghin had de openingstreffer op zijn voet. Na kopballen van Jörgensen en Jan-Arie van der Heijden kon de geheel vrijstaande verdediger van dichtbij uithalen, maar de volley van de verdediger ging tot zijn eigen verbazing hoog over. Ajax kwam tussen al het Rotterdamse geweld tot slechts één doelpoging. Na ongeveer 35 minuten haalde Hakim Ziyech van ver uit, maar de inzet van Marokkaan vloog kansloos over.