Ajax laat Groningen lang hopen: 2-0

Ajax heeft geen schade overgehouden aan het thuisduel met FC Groningen. Ajax won met 2-0 en staan in punten weer gelijk met koploper feyenoord. De ploeg van Peter Bosz wist op het moment van aftrappen dat de concurrent had uitgehaald tegen Sparta (6-1), waardoor een overwinning op FC Groningen een must was. Ajax kreeg de goede start die het zich wenste, want al in de negende minuut zette Davinson Sanchez ajax op voorsprong. De centrale verdediger anticipeerde goed op een corner van Lasse Schöne, waar verschillende spelers onder de bal door gingen. Ajax vergat daarna door te drukken waardoor het Groningen lang de hoop gaf dat er iets te halen viel.

Voor de 1-0 had Nick Viergever al overgekopt en na de openingsgoal zette Schöne met een schitterende volley doelman Sergio Padt aan het werk. Ook in de rest van het eerste bedrijf kwam Ajax steeds het dichtst in de buurt van een doelpunt. Vaclav Cerny (die bij afwezigheid van de geblesseerde Traore de voorkeur had gekregen boven Anwar El Ghazi) schoot in het zijnet, Padt trad handelend op bij een hard schot van Kasper Dolberg en kort voor rust schoot de Ajax-spits hard naast.