‘Zaakwaarnemer Lerby onder vuur, verboden clausules in contracten Klaassen en El Ghazi’

Bron: ajaxfanzone.nl

Zaakwaarnemer Sören Lerby heeft bij toekomstige transfers van Ajacieden Davy Klaassen en Anwar El Ghazi recht op een deel van de transfersom. Dat meldt de Deense krant Politiken, op basis van documenten van Football Leaks. Dit blijkt echter in strijd te zijn met de regels die de FIFA sinds 2009 hanteert.

Lerby kan volgens de krant 6,25% van de transfersom van Klaassen tegemoet zien. Een dergelijke regeling is niet toegestaan. Een zaakwaarnemer mag in Europa geen (ook niet deels) eigenaar zijn van de transferrechten van een speler. Ook zou in het contract van Anwar El Ghazi een dergelijke constructie zijn opgenomen. Ajax laat in een reactie weten verbaasd te zijn over het gerucht. ‘We zijn er niet van op de hoogte dat er regels overtreden zijn. We sturen contracten altijd naar de KNVB en zij hebben deze zonder enige aanmerkingen geregistreerd’. Naast Ajax namen ook Psv en FC Twente de verboden clausule in de afgelopen vijf jaar tenminste vijf keer in contracten op. Daarvan geeft de krant echter geen voorbeelden.

Bron: NRC

 

Likes(8)Dislikes(37)

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/12/15/zaakwaarnemer-lerby-onder-vuur-verboden-clausules-in-contracten-klaassen-en-el-ghazi/

Gegevens

Tags: Nieuws
Zaakwaarnemers: Søren Lerby