'Ajax B' geeft voorsprong weg tegen Hull

Ajax heeft vrijdagmiddag zijn laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding met 3-3 gelijk gespeeld tegen Hull City. De Amsterdammers speelden met een reserve-team, met onder meer Klaas-Jan Huntelaar en Frenkie de Jong, die beiden trefzeker waren.

Achter gesloten deuren keek Ajax op De Toekomst al snel tegen een achterstand aan, na een goal van Markus Henriksen in de vijfde minuut. De Engelsen, die ook hun laatste oefenwedstrijd speelden, moesten echter twee minuten later de 1-1 incasseren door een goal van De Jong. Huntelaar maakte er op aangeven van Mitchell Dijks zelfs 2-1 van na een dik kwartier.

Na de pauze leek Vaclav Cerny het duel te beslissen met een raak schot van dichtbij, maar niets bleek minder waar. Hull, dat de tweede helft vooral gebruikte door veel te wisselen, kwam terug in de wedstrijd via een raak schot van Dan Batty en zeven minuten voor tijd werkte James Weir de 3-3 binnen.