Zege op Zweden niet genoeg voor Oranje

Het Nederlands elftal heeft het onmogelijke logischerwijs niet waar kunnen maken. Oranje won wel met 2-0 van Zweden, maar kwam bij lange na niet in de buurt van de benodigde 7-0 om het WK te halen. In de eerste helft waren er legio kansen voor de thuisploeg, maar na de thee leek men moegestreden.

Bondscoach Dick Advocaat begon met een aparte opstelling, die zijn vruchten in eerste instantie leek af te werpen. De Nederlanders waren oppermachtig in de openingsfase en kregen legio mogelijkheden op de openingstreffer. Voordat Arjen Robben een penalty benutte, waren er al verschillende dreigende momenten van Oranje geweest in de zestien van Zweden.

Oranje bleef voor rust hongerig naar goals, maar bleek niet scherp genoeg om het overwicht aan kansen in doelpunten uit te drukken. Robben, die zijn laatste interland gespeeld heeft, scoorde voor de thee nog wel de 2-0, door verwoestend hard uit te halen.