Jong Ajax met 2-1 onderuit bij koploper NEC

Jong Ajax is er voor de derde keer op rij niet in geslaagd te winnen. Uit bij koploper NEC werd het 2-1 voor de Nijmegenaren. Jong Ajax kwam nog wel op voorsprong vlak na rust via een treffer van Noussair Mazraoui. Tien minuten later had de thuisclub het duel echter gekanteld en naar 2-1 getild grotendeels door stomme fouten in de Ajax-achterhoede. Mateo Cassierra ontbrak bij Jong Ajax. Klaas-Jan Huntelaar is een vraagteken bij Ajax1 voor aanstaande zondag waardoor de Colombiaan beschikbaar moeten zijn voor het eerste elftal. Door de nederlaag tegen NEC is Jong Ajax gezakt naar de derde plaats, op doelsaldo achter Fortuna Sittard. De achterstand op NEC is opgelopen naar zeven punten.

NEC-Jong Ajax 2-1 (0-0)50. Mazraoui 0-158. Rayhi 1-162. Joppen 2-1

Opstelling Jong Ajax: Lamprou; Sidoel, Doekhi, Bergsma, Savastano; Eiting, Nunnely (70. Boultam (76. Bijleveld)), Flemming; De Wit, Sierhuis, Mazraoui