Ten Hag: 'Kunnen Nico ook in centrum zetten'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax-coach Erik ten Hag heeft uitleg gegeven over hoe hij de blessure en schorsing van respectievelijk Max Wöber en Matthijs de Ligt wil opvangen. Volgens de keuzeheer zijn er genoeg mogelijkheden om het gat achterin te dichten. 

'We hebben wel een aantal opties om het goed in te vullen', reageert Ten Hag op de vraag of Joël Veltman wellicht naar het hart van de verdediging wordt verplaatst. Daarnaast vindt men dat nieuwe aanwinst Nico Tagliafico daar ook uit de voeten kan. Laatstgenoemde speelt sinds zijn komst op linksback. 

Ten Hag verwacht dat er een keiharde wedstrijd gespeeld zal worden tegen Roda JC, dat momenteel tegen degradatie vecht. 'Roda staat in de onderste regionen en heeft de punten keihard nodig. Ik verwacht een wedstrijd op het scherpst van de snede, daar moeten we ons dus op instellen. Het zijn koempels, mijnwerkers, en die cultuur nemen ze altijd mee het veld op.'

'We moeten mentaliteit en karakter meenemen. We moeten meenemen hoe De Ligt zich tegen FC Utrecht twee keer voor een bal gooide om een tegentreffer te voorkomen en we moeten meenemen hoe David Neres tegen NAC de 2-1 maakte', aldus Ten Hag. 

 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/110451/ten-hag-kunnen-nico-ook-in-centrum-zetten

Gegevens