Bedroevend Jong Ajax levert wanprestatie tegen Cambuur

Jong Ajax heeft maandagavond een zeer pijnlijke nederlaag geleden tegen Cambuur Leeuwarden. Op Sportpark De Toekomst werd het maar liefst 0-6 voor de Friezen.

De wedstrijd begon nog met een behoorlijke aanval aan de zijde van Jong Ajax. Nadat de bal snel van voet naar voet ging, was het Ché Nunnely die de bal net naast de kruising werkte. Na het eerste wapenfeit van Cambuur, via oud-Ajacied Robert Schilder, leek het gevaar geweken, maar niets was minder waar. Sam Hendrinks, een andere voormalig speler van Ajax, maakte dankbaar gebruik van miscommunicatie tussen Dominik Kotarski en de verdediging van de Amsterdammers en zette zijn ploeg op voorsprong.

Hierna werd het alleen maar erger voor de beloften, nadat Matthew Steenvoorden de mogelijkheid werd geboden de bal makkelijk binnen te koppen. Toen het derde doelpunt niet veel later werd afgekeurd wegens buitenspel, was het in de 22e minuut alsnog weer raak. De Amsterdamse verdediging lag wederom te slapen, waarna Nigel Robertha de bal in het doel afdrukte. Tien minuten later was het diezelfde Robertha die met een hard laag schot wederom Kotarski verschalkte.