Ajax en PSV azen op Belgische Gouden Schoen-winnaar Vanaken

Bron: ajaxfanzone.nl

Club Brugge-spelmaker Hans Vanaken is bezig aan een topseizoen en lijkt komende zomer een mooie transfer te gaan maken. De 26-jarige Limburger, tussen 2002 en 2008 actief in de jeugdopleiding van PSV, staat mogelijk voor een terugkeer naar Nederland. Oud-international Marc Degryse komt met zeer opvallend nieuws: “Ik hoor dat PSV en Ajax geïnteresseerd zijn. Dat kan een eerste opstap zijn voor Hans. Bij Ajax zou hij meer in de kijker lopen dan bij Club. Al past PSV misschien beter voor hem. Die club is toch iets warmer”, aldus Degryse tegenover Het Laatste Nieuws.

Vanaken speelde dit seizoen 48 wedstrijden voor Club Brugge en kwam in nationaal én internationaal verband tot zeventien doelpunten en achttien assists. De kersverse Rode Duivel werd verkozen tot de beste speler van de Jupiler Pro League en volgde ploeggenoot Ruud Vormer op als winnaar van de Gouden Schoen. Zijn contract in het Jan Breydelstadion werd begin dit seizoen verlengd, waardoor Vanaken nog tot medio 2023 vastligt. De transfersom wordt door Transfermarkt.de geschat op zeker 10 miljoen euro.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/05/16/ajax-en-psv-azen-op-belgische-gouden-schoen-winnaar-vanaken/