‘Ajax en PEC akkoord over verhuur Johnsen met optie tot koop’

Bron: ajaxfanzone.nl

Volgens De Stentor hebben Ajax en PEC Zwolle een definitief akkoord bereikt omtrent een huurperiode van Dennis Johnsen. Tot de deal behoort eveneens een optie tot koop wanneer het huurcontract afloopt. Voor welk bedrag de Noor volgend seizoen dan op te halen is, is niet bekend. De naderende uitleenbeurt van Johnsen aan PEC is opvallend, daar directeur voetbalzaken Marc Overmars in november 2017 nog verzekerde dat Ajax geen spelers meer zou verhuren aan clubs die hun thuiswedstrijden op kunstgras spelen.

In het stadion van de Overijsselse club ligt immers een kunstgrasveld. Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher voor De Telegraaf, is de uitleenbeurt veelzeggend over de situatie van Johnsen bij Ajax. “Het geeft net als de optie tot koop aan dat Ajax geen enkele toekomst in Johnsen ziet. Ten Hag was vorig seizoen ook heel kritisch op de in zijn ogen veel te laconieke buitenspeler”, schrijft Verweij maandag op Twitter.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/07/01/ajax-en-pec-akkoord-over-verhuur-johnsen-met-optie-tot-koop/

Gegevens