Perr Schuurs wil kans grijpen: ‘Ik wil de vervanger van De Ligt zijn’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Door het aanstaande vertrek van Matthijs de Ligt naar Juventus, is er een open vacature in het centrum van de verdediging van Ajax. Perr Schuurs mocht zondag in de oefenwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir (2-1) in de ‘basiself’ beginnen en hoopt trainer Erik ten Hag te kunnen overtuigen hem daar te laten staan.

Hoewel Ten Hag benadrukte dat er geen conclusies aan zijn opstelling verbonden mogen worden, lijkt Schuurs directe concurrent Lisandro Magallán in de pikorde voorbij gestreefd te zijn. “Ik heb een goede voorbereiding gehad en moet nu laten zien dat ik het kan”, verklaart Schuurs tegenover de NOS.

“Vorig jaar heb ik niet heel veel kansen gekregen”, aldus de 19-jarige verdediger, die vorig jaar vooral bij Jong Ajax speelde. “Als Matthijs de Ligt weg zou gaan, dan is het logisch dat ik meer kansen krijg. Die kansen moet ik pakken. Ik wil zijn vervanger zijn.”

“Ik heb denk ik een goed jaar bij Jong Ajax gehad om mezelf te ontwikkelen”, vervolgt Schuurs. “Bij Fortuna zakten we vaak in, maar bij Ajax spelen we met druk naar voren. Die speelwijze heb ik moeten leren, maar ik denk dat ik daar al veel stappen in heb gemaakt.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/schuurs-wil-vervanger-de-ligt-zijn/