Nét geen zege Jong Ajax bij debuut Mendez

Jong Ajax heeft maandagavond ternauwernood een zege op NEC Nijmegen uit haar handen laten glippen.  De beloften kwamen op voorsprong en toen op achterstand, maar leken uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Niets was minder waar, want in de 94ste minuut scoorde Josef Kvida de 3-3.

Na de nederlaag bij TOP Oss van verleden week nam Ajax het maandagavond op tegen NEC. Met Victor Jensen in de basis gingen de Amsterdammers goed van start, want Lassina Traoré opende in de beginfase de score: 1-0.

Lang kon Jong Ajax niet genieten van de voorsprong, want Sven Braken verschalkte Dominik Kotarski: 1-1. Jong Ajax moest weer op zoek naar een doelpunt, maar liep in het mes. Anthony Musaba zorgde vlak voor rust voor de 1-2.

De rust greep coach Mitchell van der Gaag aan om het een ander te wijzigen. Quinten Timber, vroeg ingevallen voor de geblesseerde Danilo, ging aan de linkerkant spelen, waardoor Jensen weer op nummer tien kwam te staan. Ook maakte Neraysho Kasanwirjo (17) zijn debuut in het betaalde voetbal. De centrale verdediger van Ajax Onder-19 verving de tegenvallende Dean Solomons.