Ajax wint op halve kracht van Sparta Rotterdam

Ajax heeft zondagmiddag relatief eenvoudig weten te winnen van Sparta Rotterdam: 1-4.

De zege was uiteindelijk eenvoudig, maar het leek er in de openingsfase allerminst op dat het een makkelijke middag zou worden voor Ajax. Sparta Rotterdam begon scherper en feller aan het duel en dook diverse keren gevaarlijk op voor het doel van Andre Onana. Halverwege de eerste helft was de thuisploeg heel dicht bij de voorsprong. Joël Veltman verloor in de lucht van Jurgen Mattheij en ook Andre Onana was al geklopt, maar Hakim Ziyech redde de bal van de lijn.

Het was het kantelpunt in de wedstrijd, want een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. Lisandro Martinez stuurde Quincy Promes weg met een fantastische pass. De aanvaller schoof vervolgens de 0-1 keurig binnen. Ajax wist de voorsprong snel te verdubbelen, opnieuw op fraaie wijze. Tadic draaide zijn tegenstanders dol en zag Ziyech vrij staan voor het doel. Ziyech tikte de bal vervolgens binnen.