Ten Hag hoopt met duo de opvolgers voor tandem Schöne-De Jong gevonden te hebben

Bron: ajaxfanzone.nl

Dat Erik ten Hag nog steeds zoekende is zowel centraal achterin als op het middenveld mag duidelijk zijn. In de laatste wedstrijden posteerde de Ajax-trainer Edson Álvarez en Lisandro Martínez als controlerend blok op het middenveld. De Mexicaanse en Argentijnse aanwinsten maken indruk op de oefenmeester, zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. De krant ziet in het duo een opvolger voor het tandem Lasse Schöne en Frenkie de Jong, die vorig seizoen de twee meest verdedigende middenvelders waren op het middenveld van Ten Hag.

“Het is voor mij de kop van het elftal. Het zijn de verbindingsspelers tussen verdedigen en aanvallen. Ze moeten snel kunnen denken en handelen. In de opbouw en aanvallend moeten de spelers iets toevoegen, helemaal in de dynamische speelstijl die we bij Ajax nastreven. Maar tegelijkertijd moet de controlerende middenvelder ook de balans bewaken bij balverlies, ballen afpakken en ruimtes kunnen bespelen”, zo legt Ten Hag uit. De oefenmeester moest in de eerste wedstrijden van het seizoen even zoeken naar de juiste samenstelling van zijn middenveld.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/09/13/ten-hag-hoopt-met-duo-de-opvolgers-voor-tandem-schone-de-jong-gevonden-te-hebben/