Blind: 'VAR en scheidsrechter hebben gefaald'

Daley Blind was boos, teleurgesteld, trots, opgelucht en vol ongeloof na het 4-4 gelijkspel van Ajax bij Chelsea. De verdediger pakte na een kleine zeventig minuten evenals Joël Veltman bij een 2-4 voorsprong zijn tweede gele kaart en zag vanuit de kleedkamer hoe zijn teamgenoten met negen man op het veld de stand uiteindelijk op 4-4 wisten te houden.

In een knotsgek duel vol hoogtepunten en opvallende momenten stak de 68e minuut er toch met kop en schouders bovenuit. Blind kwam na een duel met Christian Pulisic te laat met zijn tackle op Tammy Abraham en pakte daarbij zijn tweede gele kaart. Omdat Chelsea echter de bal behield wachtte scheidsrechter Gianluca Rocchi het voordeel af, waarna Callum Hudson-Odoi zijn schot in de zestien tegen de arm van Veltman zag komen. Beide verdedigers hadden al geel op zak en Rocchi besloot tot ieders verbazing beide verdedigers hun tweede gele kaart te tonen.