Ajax O19 groepswinnaar ondanks gelijkspel

Ajax heeft de groepsfase van de UEFA Youth League afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Valencia. De Amsterdammers hadden op De Toekomst het betere van het spel, maar wisten maar één keer het net te vinden. Doordat Lille en Chelsea ook gelijkspeelden, gaat Ajax wel als groepswinnaar door.

De wedstrijd begon relatief rustig, maar Ajax nam na vijf minuten het initiatief en kreeg al snel enkele grote mogelijkheden. Eerst via Naci Ünüvar, die na onoplettendheid in de Spaanse verdediging zijn schot van randje zestien gestopt zag worden door keeper Joaquin Blázquez. Een minuut later was ook Kenneth Taylor dichtbij, maar zijn poging uit een lastige hoek was eveneens een prooi voor Blázquez.