Jong Ajax geeft voorsprong weg en verliest van NAC

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax heeft maandagavond niet weten te winnen van NAC Breda. De Amsterdammers hoopten op een revanche na het debacle in Utrecht van vorige week, maar dat lukte de ploeg van Mitchell van der Gaag dus niet. Na een voorsprong van 2-0 door goals van Danilo Pereira en Brian Brobbey werd alsnog verloren. Het werd uiteindelijk 2-4 voor de Brabanders.

Jong Ajax begon onwennig aan de wedstrijd en het was dan ook NAC dat voor het eerst gevaarlijk werd. Eerst maakte Victor Jensen een fout waardoor de opponent uit kon breken en even later maakte Kik Pierie het zijn eigen doelman, Dominik Kotarski, erg moeilijk met een matige terugspeelbal. In beide gevallen liep het echter met een sisser af. Niet veel later was de club uit Breda opnieuw dichtbij, toen Mounir El Allouchi de paal raakte.

Na ruim een kwartier kreeg Ajax haar eerste kans. Brian Brobbey legde de bal terug op Naci Ünüvar, waarna de jongling net te kort kwam om uit te halen. Kort hierna was het alsnog 1-0. Danilo Pereira kopte op aangeven van Ünüvar bij de tweede paal binnen. Brobbey kon de voorsprong hierna verdubbelen, maar hij schoot van dichtbij huizenhoog over.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129290/jong-ajax-geeft-voorsprong-weg-en-verliest-van-nac