Ajax O19 verslaat Midtjylland O19 in kwartfinale Youth League: 1-3

Ajax Onder 19 heeft vanmiddag in het Zwitserse Nyon de kwartfinale van de Youth League met 3-1 gewonnen van de leeftijdsgenoten van het Deense Midtjylland. Bij rust leidde de jongelingen van coach John Heitinga met 1-0 door een doelpunt van Christian Rasmussen. Na rust verdubbelde Sontje Hansen de score. Het werd nog even spannend toen Daan Reiziger de bal in eigen doel werkte maar enkele minten later was de marge weer twee door een treffer van Joël Ideho.

Ajax miste 4 talenten in de selectie: Naci Ünüvar, Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Devyne Rensch. Dit viertal is zaterdag met Ajax 1 mee afgereisd naar het trainingskamp in Oostenrijk. FC Midtjylland wist lang de linies gesloten te houden waardoor Ajax er moeilijk doorheen kwam. Veel kansen werden er daardoor niet gecreëerd. Met nog zo’n 7 minuten op de klok in de eerste helft schoot Christian Rasmussen tegen z’n landgenoten schitterend raak. Van een meter of 20 vond hij de linkerbovenhoek. Keeper Thorsen was totaal kansloos: 0-1.