Ten Hag verrast met opstelling, Blind op middenveld

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax-trainer Erik ten Hag verrast woensdagavond met zijn opstelling tegen Liverpool. Ten Hag heeft ervoor gekozen om Ajax met een versterkt middenveld aan te laten treden. Daley Blind speelt als middenvelder, waardoor Lisandro Martínez in het centrum van de verdediging een basisplaats heeft. 

De basisplaats voor Martínez is verrassend, aangezien de Argentijn dit seizoen tot dusver alleen bij de absentie van Nicolás Tagliafico tegen RKC Waalwijk in de basis stond. Uit tactische overwegingen staat Martínez tegen Liverpool nu weer aan de aftrap. In Ajax-voorhoede staan in ieder geval aanvoerder Dusan Tadić en David Neres. De laatstgenoemde stond afgelopen zondag tegen sc Heerenveen voor het eerst dit seizoen in de basis.

Verder bestaat het basiselftal van Ajax uit de verwachte namen. Dit houdt in dat Edson Álvarez en Quincy Promes opnieuw genoegen zullen moeten nemen met een plek op de bank. Nieuwkomer Mohammed Kudus debuteert als basisspeler in de Champions League en speelt mogelijk als hangende buitenspeler of valse spits. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/135068/ten-hag-verrast-met-opstelling-blind-op-middenveld