Ajax boekt een eenvoudige zege tegen Emmen

Ajax heeft wederom een overwinning behaalt in de Eredivisie en deze keer werd FC Emmen met 0-5 verslagen. Daley Blind was niet wedstrijdfit daardoor mocht Lisandro Martínez in de basis beginnen. Nicolás Tagliafico en David Neres kregen rust waardoor ook Sean Klaiber en Antony mochten starten.

De eerste 10 minuten probeerde Emmen nog te voetballen door vroeg druk te zetten maar Ajax had al voor hetere vuren gestaan de afgelopen weken. Ajax liet veel sterker spel zien en dat resulteerde in de 20ste minuut een doelpunt van Davy Klaassen. Davy kreeg de bal van Lassina Traoré en schoot via het been van verdediger Araujo de bal met een prachtige boog over de doelman in de verre hoek (0-1). Davy gaf een kleine tien minuten later een net zo prachtige assist op Zakaria Labyad die in één beweging de bal in de touwen ramde (0-2). In de 38ste minuut gaf Antony een voorzet op Lassina Traoré die de 0-3 binnentikte waarmee de mannen met een goed gevoel aan de thee konden.