Ten Hag verklaart: 'Het was duidelijk gemakzucht'

Erik ten Hag wijt het verval na rust in de wedstrijd tegen ADO Den Haag puur en alleen aan concentratieverlies. In de eerste helft had Ajax geen kind aan de opponent en kwam het op een 0-4 voorsprong, waarna het na rust niet meer scoorde en wel twee tegentreffers moest incasseren.

'Het was duidelijk gemakzucht. De honderd procent concentratie was er niet meer en dan krijg je dit, terwijl de eerste helft uitstekend was', aldus de oefenmeester in gesprek met de NOS, waarna hij aangeeft vooral de eerste helft mee te nemen. 'Je gaat toch weg met het gevoel van de eerste helft.'

Tegen FC Utrecht incasseerde Ajax vier tegengoals en ook tegen ADO Den Haag kreeg het er twee tegen. Toch maakt Ten Hag zich daar geen zorgen over. 'Je haalt nu twee wedstrijden aan, maar er waren wedstrijden tegen hele goede tegenstanders waarin het stond als een huis. Tegen Liverpool en FC Midtjylland lieten we niets toe. Dat zijn prima wetenschappen, dit was puur concentratieverlies. Dat mogen we ons aanrekenen.'